Rembrandtlaan 13, 2102 BN Heemstede 023-5282180 sjef@sjefspianoles.nl

Instrumenten

Verschillende lesinstrumenten

Twee vleugels en een clavichord. De lesruimte bevindt zich op de begane grond, in de suite van ons ruime 30-er jaren huis in Heemstede.

Vleugels: Erard en Bösendorfer

De leerling krijgt les aan één van de twee vleugels, meestal is dat de jonge Bösendorfer uit 1989. Sommige leerlingen vinden het fijn op de grote rechtsnarige Erard uit 1909 te spelen.

Bösendorfer vleugel
Bösendorfer vleugel
Erard vleugel
Erard vleugel

De kleinste leerlingen krijgen zolang het nodig is een houten blok om hun voetjes op te zetten.

De zitting van de mooie oude Beethovenstoel is in mum van tijd hoger of lager te zetten, essentieel voor een goede houding aan het klavier.

Voor de jongsten is een heel arsenaal aan kindermuziekinstrumentjes aanwezig. Ze leren ermee genieten van trommels, fluiten, tamboerijn, woodblocks en raken zo spelenderwijs met maat, ritme en melodie vertrouwd.

Clavichord

Voor liefhebbers van oude muziek staat een clavichord gereed uit de werkplaats van Dick Verwolf, gebouwd naar een model van Stein uit 1750 (Leiden 2013.)

De beroemde clavichordbouwer Stein, die onder andere instrumenten voor Mozart heeft gemaakt, heeft ook een aantal eenvoudige reisclavichorden gemaakt, met 1 snaar per toets. Dit instrument is nog verder vereenvoudigd, vooral in het uiterlijk. 

Eigen instrument

Last but not least, het kan soms plezieriger voor een leerling zijn om thuis les te krijgen. In goed overleg is ook dat mogelijk.